Băsescu îngrijorat că rămânem fără români

Publicat: 15 02. 2012, 10:28
Actualizat: 15 02. 2012, 23:56
Președintele Traian Băsescu și-a exprimat îngrijorarea, în această dimineață, la Sibiu, față de rata natalității, avertizând că populația României scade drastic.

Președintele Traian Băsescu și-a exprimat îngrijorarea, în această dimineață, la Sibiu, față de rata natalității, avertizând că populația României scade drastic. Șeful statului participă la Conferința Internațională pentru Populație și Dezvoltare, intitulată "Populația României – încotro?", care se desfășoară la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Băsescu a avertizat că scăderea natalității poate avea consecințe negative asupra societății românești și că demografia este o problemă pentru generațiile actuale și pentru "generațiile de mâine". Președintele consideră necesară existența unei strategii pentru a combate previziunile negative privind natalitatea. "România are nevoie urgentă de revizuirea politicii demografice", a spus Traian Băsescu, adăugând că, dacă în prezent vârsta medie este de 40 de ani, în 2050, aceasta va ajunge la 45 de ani.

Conform lui Băsescu, în 2050, la 149 de cetățeni inactivi, vor fi doar 100 activi, ceea ce reprezintă "o sarcină extraordinar de grea" pe umerii generațiilor următoare. "Este o sarcină greu de dus pentru orice națiune", a afirmat președintele.