Boiko Borisov afirmă că Bulgaria și România vor cere CE să intervină în cazul agricultorilor greci

Publicat: 16 02. 2012, 10:05
Actualizat: 08 03. 2012, 16:53
România și Bulgaria vor cere marți dimineață Comisiei Europene să intervină în cazul blocării punctelor de trecere a frontierei bulgare cu Grecia de către agricultorii greci, a anunțat luni seara premierul bulgar, Boiko Borisov, citat de site-ul Novinite.com.

România și Bulgaria vor ceremarți dimineață Comisiei Europene să intervină încazul blocării punctelor de trecere a frontierei bulgare cu Greciade către agricultorii greci, a anunțat luni searapremierul bulgar, Boiko Borisov, citat de site-ul Novinite.com.

Premierul Borisov a declarat pentru postul de televiziune BNT căBulgaria înregistrează pierderi semnificative din cauza blocadeiagricultorilor greci, care cer prețuri mai bune pentru produselelor.

Borisov a subliniat că Bulgaria va cere ca blocada să fieanulată până miercuri dimineață, în caz contrar va cere ComisieiEuropene să impună sancțiuni Greciei, deoarece Sofia nuintenționează să plătească pentru problemele altui stat.

„Vom deveni foarte duri în poziția noastră de acum. Pentru opersoană cu o afacere de mici dimensiuni, să piardă 500 sau 1.000de leva (255-511 euro) este important. De aceea vrem să vedemblocada încheiată până miercuri, altfel vom cere compensații”, aconchis premierul bulgar.

Mediafax