„California Dreamin’ (nesfârșit)”, premiat la Festivalul de la Bratislava

Publicat: 15 02. 2012, 11:31
Actualizat: 07 05. 2012, 12:04
Filmul "California Dreamin' (nesfârșit)", de Cristian Nemescu, a fost distins cu Student Jury Award la ce-a dea 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Bratislava, informează producătorul MediaPro Pictures.

Filmul "California Dreamin’ (nesfârșit)", de Cristian Nemescu, a fost distins cu Student Jury Award la ce-a dea 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Bratislava, informează producătorul MediaPro Pictures.

Juriul studenților a ales să premieze filmul românesc, motivând că producția regretatului regizor Cristian Nemescu este "o descriere alegorică potrivită a situației geopolitice, nu numai în Europa Centrală, dar și în restul lumii".

Premiul pentru "California Dreamin’ (nesfârșit)" a fost primit, la ceremonia de vineri seară, de monteurul filmului, Cătălin Cristuț.

Grand Prix pentru cel mai bun film al Festivalului de la Bratislava a fost acordat filmului "Blind Mountain / Mang shan", regizat de Li Yang (o coproducție China, Hong Kong, Germania, 2007). De asemenea, cel mai bun regizor al festivalului a fost desemnat estonianul Veiko Ounpuu, pentru producția "The Autumn Ball / Sügisball".

În total, la Festivalul Internațional de Film de la Bratislava au fost proiectate 196 de filme, din 38 de țări. Numărul vizitatorilor festivalului a fost, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, de peste 21.000 de persoane.

Filmul lui Cristian Nemescu a participat în festival la secțiunea "International Competition of First and Second Feature Films", în timp ce alte două producții românești, "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", de Cristian Mungiu, și "Hârtia va fi albastră", de Radu Muntean, au fost proiectate în secțiunile "Made in Europe" și, respectiv, "Off the Mainstream".

Mai multe știri pe www.mediafax.ro