Carina Țurcan, originară din Republica Moldova, a fost arestată pentru spionaj în Rusia

Publicat: 20 06. 2018, 11:10
Actualizat: 02 10. 2018, 15:51

Karina Valerievna Țurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal, care se referă la spionaj, în sensul de trădare națională. In conformitate cu legislatia din Rusia, acuzația de spionaj se aplică numai străinilor, pe când în cazul cetățenilor ruși acuzația devine „trădare națională” sau „a statului”. Țurcan riscă până la 20 de ani în închisoare.

Potrivit site-ului companiei, Țurcan este membră a consiliului de administrație al companiei Inter RAO din 2012, conducând pentru o perioada divizia geografică Moldova — Ucraina — România, potrivit platformei de stiri Sputnik.

Presa rusă scrie că Țurcan a fost reținută și arestată vineri, 15 iunie, de agenții FSB. Agenții i-au percheziționat biroul și locuința Karinei Țurcan iar „angajații companiei vor fi interogați în procesul penal ca martori”, mai relateză Sputnik. Arestarea ei a fost făcută publică abia ieri, 19 iunie.

Citând surse anonime, cotidianul Kommersant scrie că Țurcan avea legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România, informează site-ul postului Radio Europa Liberă (RFE/RL).

Foto: Kommersant