Ce se va întâmpla cu românii care sosesc din Italia, țară afectată de coronavirus. Anunțul Ministerului Sănătății

Publicat: 25 02. 2020, 08:39

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan afirmă că persoanele care vin din zonele din Italia aflate în carantină vor intra în carantină în spații special amenajate, timp de două săptămâni.

Horațiu Moldovan a anunțat, duminică seara, la un post TV, că românii care revin din localitățile italiene aflate în carantină din cauza coronavirusului vor intra în carantină timp de două săptămâni, în spații special amenajate, informează stirileprotv.ro.

Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo sunt localitățile vizate.

„Această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului de Interne şi va fi difuzată la punctele de frontieră”, a spus Moldovan.

Acesta a declarat că românii care vin din Lombardia și Veneto vor fi izolați la domiciliu, pentru a preveni eventuala răspândire a coronavirusului.

„Trebuie să fim foarte sinceri, probabilitatea este foarte scăzută. Adică nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet, încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România, adică este vorba de timp când o să apără într-o ţară şi când apare într-alta”, a declarat, la rândul său, Raed Arafat.

Foto: Pixabay