Cinci tineri care au intrat într-o locuință, la furat, prinși de polițiști după ce au tras focuri de armă

Publicat: 07 04. 2019, 10:03

Purtătorul de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vîjiac, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că incidentul a fost sesizat la 112 de o femeie care a spus că în casa vecinei sale, care este plecată din țară, sunt persoane suspecte, care au intrat ar putea să sustragă bunuri din imobil.

„Colegii mei deplasați la fața locului au constatat faptul că în locuință se aflau mai multi tineri care, la vederea polițiștilor, au încercat să scape, fugind pe o fereastră și, ulterior, escaladând gardul proprietății. Polițiștii i-au somat pe tineri să se oprească și, întrucat doar unul s-a conformat, un polițist a executat un foc de avertisment în plan vertical, după care unul în plan orizontal”, a spus Vîjiac.

Astfel, au fost prinși patru dintre cei 5 tineri, ce au fost duși la sediul poliției pentru cercetări.

În cursul nopții, la ora 03.26, a sunat la 112 mama celui de-al cincilea tânăr, care reușise să fugă de la fața locului. Femeia a anunțat că fiul său a fost împușcat și că îl transporta la Spitalul. Sf.Maria din Iași.

„Polițiștii s-au deplasat la spital, iar din discuțiile cu personalul medical a rezultat că tânărul prezenta o plagă la genunchiul stâng și o plagă la coapsa stângă. Urmează să se stabilească dacă plăgile produse sunt de la focurile executate de polițist sau din altă cauză”, a mai spus reprezentantul Poliției Iași.

Cei cinci tineri sunt cercetați pentru infracțiunea de furt calificat.