Cine este George Ivașcu, noul ministru al Culturii

Publicat: 26 01. 2018, 13:27
George Ivașcu, propunerea PSD pentru Ministerul Culturii, s-a născut pe 15 februarie 1968 în București.
 
Are peste 25 de ani de carieră și a jucat pe scenele celor mai importante teatre din București și din țară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, București (TNB)
 
Este fondatorul Teatrului Metropolis din București, primul teatru de proiecte din România, pe care l-a înființat în anul 2006, devenind directorul și managerul acestuia.
 
A avut roluri principale în piese de mare succes: Crăcănel în „D’ale carnavalului”, Tipătescu în „O scrisoare pierdută”, ambele semnate I.L. Caragiale, Don Juan în piesa „Don Juan moare ca toți ceilalți” de Teodor Mazilu, Orsino din „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, Levin în „Anna Karenina”, Brânzovenescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale și multe altel. A regizat mai multe spectacole cum ar fi „Căsătoria” de Gogol, „Șase personaje în căutare unui autor” de Luigi Pirandello, „Opt femei” de Robert Tomas și altele.
 
Este conferențiar universitar doctor la Universitățile naționale de artă teatrală și cinematografică din București și Sibiu, unde împărtășește din experiența sa studenților.
 
Pe 13 mai 2004 a fost decorat de Președintele României Ion Iliescu în Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”
 
Este căsătorit pentru a doua oară cu Alice Barb, regizor de teatru și operă, actor și manager cultural. Prima dată cei doi s-au căsătorit în anul  2001 și au divorțat în 2007, în termini amiabili, invocând lipsa copiilor din familie, potrivit cinemagia.ro. Nu au stat prea mult separați, recăsătorindu-se fără prea multă vâlvă.