CNA recomandă televiziunilor să oprească difuzarea spoturilor despre vaccinare. Care este motivul

Publicat: 21 01. 2021, 20:10
Anticorpii care protejează împotriva Covid-19 se transmit de la femeile însărcinate la bebeluși. Ce arată ultimele descoperiri. Sursă foto: Shutterstock.ro

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) recomandă posturilor de televiziune să nu mai difuzeze spoturile testimoniale în forma actuală despre vaccinare.

CNA a mulțumit radiodifuzorilor „pentru implicarea în campania de informare a publicului […] prin difuzarea spoturilor aferente”.

„Având în vedere că Guvernul României a informat CNA că acest proces a intrat deja într-o altă etapă, vă adresăm rugămintea de a opri difuzarea spoturilor informative de tip testimonial realizate pentru această etapă a campaniei de informare”, se arată într-un comunicat CNA.

De asemenea, Consilul Național al Audovizualului a precizat că „vă vom transmite, în vederea difuzării, noile materiale informative imediat ce vor fi realizate”.

Președintele CNA: „Noi am făcut o recomandare”

Președintele CNA, Monica Gubernat, a explicat pentru Libertatea să s-a făcut acest demers la solicitatea GRpului de Comunicare Strategică (GCS).

„Nu am decis noi acest lucru, ci la solicitarea GCS. Mesajele de interes public nu trebuie să treacă pe la CNA, pot fi difuzate direct de radiodifuzori. Dar, pentru că este o campanie de interes național, dânșii ni le trimit nouă, iar noi, pe baza unei recomandări votate în Plenul Consiliului, o trimitem către toți radiodifuzorii, care, la rugămintea noastră, chiar reacționează. Atâta vreme cât difuzarea nu este imperativă, este un mesaj de interes public, noi am făcut o recomandare. Este spațiul lor de emisie, nu este plătit, o fac benevol, pentru că radiodifuzorii sunt implicați în această campanie”, a adăugat Monica Gubernat.

Până astăzi, 21 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 703.776 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 641.288 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.878 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 17.554 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.