COMERȚ. SUA vinde țărilor aflate în curs de dezvoltare aparatură critică în lupta cu coronavirusul

Publicat: 25 04. 2020, 08:16
Ce donează SUA poporului rus / Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

În lupta împotriva COVID-19, patru ţări în curs de dezvoltare vor putea achiziționa din SUA ventilatoare mecanice.

Președintele SUA, Donald Trump, a vorbit la telefon cu omologii săi din Indonezia, Ecuador, Salvador şi Honduras, şi le-a promis furnizarea acestor echipamente medicale de o importanţă vitală pentru bolnavii critici, infectați cu noul coronavirus, scrie AFP.

„Le vom trimite ventilatoare medicale de care au o nevoie disperată, am produs recent în număr mare şi îi vom ajuta mult şi în alte moduri”, a scris pe pagina sa de socializare liderul de la Casa Albă, după convorbirea cu preşedintele ecuadorian, Lenin Moreno, a doua ţară ca număr de cazuri din America Latină.

La rândul său, subsecretarul de stat pentru America Latină, Michael Kozak, a confirmat că Washingtonul va comercializa aceste ventilatoare medicale.

„Am reuşit să ne acoperim necesarul intern, putem începe să le exportăm”, le-a spus el jurnaliştilor. „În multe cazuri, aceste ţări vor doar să cumpere. Nu ne cer să le plătim pentru ei”.

În plus, diplomatul american a precizat că este posibil ca unele dintre acestea să folosească ajutorul SUA pentru a finanţa aceste importuri.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ