Concurent serios pentru Kanal D. Un nou post TV din Turcia ar putea să apară în România

Publicat: 02 09. 2020, 10:54
Concurent serios pentru Kanal D. Un nou post TV din Turcia ar putea să apară în România

O nouă televiziune din Turcia ar putea să apară pe piața media din România. Noul post are în plan să fie un rival puternic pentru Kanal D. Fost ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dâncu a confirmat discuțiile.

Patronul noului post TV va fi un potent om de afaceri din Instanbul. Vasile Dâncu chiar s-a întâlnit cu acesta, în capitala Turciei, unde a efectuat o vizită, ocazie cu care au discutat de lansarea canalului în România.

Succesul înregistrat de Kanal D în țara noastră pare să fi fost un semnal important și pentru alți deținători de companii mass-media de acolo. Așa că respectivul om de afaceri intenționează să urmeze exemplul celor de la Dogan și să deschidă o televiziune în București. Succesul serialelor turcești este de notorietate. Nu doar în România producțiile lor se bucură de succes, ci în întreaga Europă. Acum, ei vor să vadă dacă este oportun să investească într-un post tv în țara noastră”, a spus Vasile Dâncu, potrivit dcnews.ro.

Concurent serios pentru Kanal D

Kanal D România este o televiziune din trustul de televiziune turc Doğan care emite conținut mixt din România. Este construită pe modelul postului TV cu același nume din Turcia. În țara noastră, Kanal D a emis pentru prima dată pe 1 martie 2007.

Potrivit lui Vasile Dâncu, trustul care ia în calcul să intre pe piața media din România este un rival pe măsură pentru Kanal D în Turcia. Producțiile pe care le va oferi telespectatorilor ar urma să fie de top. Nu vor lipsi, logic, serialele turcești, care au mulți fani în țara noastră.

În clipa de față, cele mai importante trusturi media din Turcia sunt: Doğuş Media Group, Turkuvaz Media Group, Çukurova Media Group și Ciner Media Group.