Consiliul de Administrație al TVR a fost validat de Parlament. Cine este noul președinte al televiziunii

Publicat: 22 03. 2016, 15:20

Ulterior validării, toți membri Consiliului de Administrație al TVR au depus jurământul în fața Camerelor reunite ale Parlamentului.

”Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr interesele României, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, să îmi îndeplinesc cu onoare, conștiință și fără părtinire atribuțiile ce îmi revin potrivit funcției și să păstrez secretul profesional. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, este jurământul rostit de fiecare membru al CA al SRTv.

Noii membri ai Consiliului de Administrație vor desemna din rândul lor un președinte, care va fi audiat în Comisiile reunite de Cultură, iar apoi va primi un vot de validare în plenul Parlamentului.

Plenul a fost marcat de dispute pe marginea nominalizării Oanei Stănciulescu, acuzată că ar avea opinii pro-legionare. UDMR a părăsit plenul, în condițiile în care PNL și ALDE au apărat-o pe ziaristă.

 Ulterior membrii CA al TVR s-au reunit în prima ședință, după validarea de către plenul Parlamentului, și au decis desemnarea lui George Orbean,  drept președinte-director general al instituției.George Orbean a fost consilierul fostului președintelui TVR Stelian Tănase și manager de proiect la Digi 24, și a fost propus în CA de către Guvern.

El urmează a fi audiat de comisiile reunite de cultură, după care va trebui să treacă de votul plenului.