Copilul român dispărut la Nisa a fost găsit. Continuă căutarea părinților

Publicat: 16 07. 2016, 18:11
Actualizat: 22 07. 2016, 15:40

„În ceea ce privește situația minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetățean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoțit rudele în cursul vizitei la spital și a discutat cu medicii curanți. De asemenea, la fața locului se află și ambasadorul României în Franța. Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate”, informează MAE prin intermediul unui comunicat.

Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă, în condițiile în care operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.

Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze, asigură MAE. Pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetățenie română în afara celor două persoane rănite despre care se știa.