CORONAVIRUS. Italienii, decimați de noul virus: 29 de morți în ultimele 24 de zile/ Măsuri drastice de limitare a epidemiei

Publicat: 04 03. 2020, 20:31

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 107 morţi în Italia, iar numărul total al infecţiilor este de 3.089, anunţă autorităţile, citate de cotidianul Corriere della Sera.

Potrivit datelor anunţate miercuri seară de Serviciul de protecţie civilă din Italia, în total până acum s-au înregistrat 3.089 de cazuri de infectare cu virusul Covid-19 (denumit de autorităţile italiene şi Sars-CoV-2), scrie Agerpres.

Numărul persoanelor spitalizate este de 1.346, dintre care 295 se află la terapie intensivă.

Majoritatea cazurilor de infectare, respectiv 1.497, sunt în regiunea Lombardia, a doua cea mai afectată regiune a Italiei fiind Emilia-Romagna.

Precedentul bilanţ, anunţat marţi de Protecţia Civilă italiană, indica 79 de morţi şi 2.502 infectări.

În acest timp, guvernul condus de premierul Giuseppe Conte pregăteşte un decret cu noi măsuri excepţionale de limitare a epidemiei. Pe lângă închiderea temporară a şcolilor şi universităţilor, se preconizează anularea evenimentelor publice, închiderea teatrelor şi cinematografelor etc.

Ministrul italian al Educaţie, Lucia Azzolina, a confirmat închiderea şcolilor şi universităţilor pe tot cuprinsul Italiei începând de joi şi până pe 15 martie