Cum a aflat liderul clanului Ghenosu de operațiunea Ziua Z. Poliția demarează o anchetă internă

Publicat: 18 05. 2018, 12:57
Actualizat: 05 06. 2018, 18:56

Peste 240 de percheziții au avut loc, miercuri, în 28 de județe, în cadrul unei operațiuni a Poliției Române și a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, rețele de proxenetism, trafic de droguri și criminalitate informatică. Au fost vizate peste 200 de persoane, procurorii dispunând 102 măsuri preventive și 80 de persoane fiind reținute. Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, nu a fost, însă, găsit la domiciliu în urma perchezițiilor, astfel că procurorii au cerut arestarea lui în lipsă. A fost, de asemenea, demarat un control intern al IGPR pentru a determina cum a dispărut Florin Pârjol exact în ziua demarării operațiunii.

Potrivit DIICOT, acțiunea este rezultatul investigațiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT și Structura Centrală, ce vizează „destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infractiuni cu violență, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

Potrivit surselor judiciare, în urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat 19.500 de euro, 34.655 de lei, șase autoturisme, 21 de laptopuri, două tablete și 70 de smartphone-uri.

La operațiune au participat peste 600 de polițiști.