Dăncilă, întâlnire cu Toader, pe marginea RECURSULUI COMPENSATORIU, după ce mulți deținuți eliberați au recidivat VIOLENT

Publicat: 16 01. 2019, 10:17
Actualizat: 26 03. 2019, 02:13

Referitor la subiect, șeful Exectivului a declarat, marți la Strasbourg, că recursul compensatoriu a fost inițiat de Cabinetul Cioloș, fiind o decizie „neinspirată„. Dăncilă a adăugat că va discutat cu ministrul Tudorel Toader pentru a analiza efectele acestuia și pentru a lua o decizie în acest sens.

„După cum știți această lege a recursului compensatoriu a fost inițiată de Guvernul condus de Dacian Ciolos și cred că a fost o decizie neinspirată la acel moment. Mâine mă voi întâlni cu ministrul Justiției tocmai pentru a luă o decizie, care au fost efectele acestei legi astfel inmcat decizia noastră să reflecte realitatea în România și lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să iau o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Strasbourg.

 

De asemenea, Tudorel Toader a venit, marți, cu precizări privind recursul compensatoriu și prezintă traseul proiectului de lege, în concluzie subliniind că Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse deoarece a fost luat în considerare studiul de impact primit de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

 

„Ministerul Justiției nu a fost de acord cu modificările propuse, luând în considerare și studiul de impact primit de la Administrația Națională a Penitenciarelor. Camera Deputaților a extins beneficiul și pentru alte criterii. Curtea Constituțională a fost sesizată în controlul a priori. Ministerul Justiției s-a exprimat în sensul că legea este neconstituțională„, a scris ministrul Justiției, marți, pe Facebook.

În ultima perioadă au fost lansate în spațiul public critici față de recursul compensatoriu, întrucât mai mulți deținuți eliberați au recidivat.