Daniel Florea, primarul sectorului 5: Am votat pentru cel mai sigur, sănătos, curat, educat sector din Bucureşti

Publicat: 27 09. 2020, 09:30
Actualizat: 27 09. 2020, 09:32
Daniel Florea, primarul sectorului 5: Am votat pentru cel mai sigur, sănătos, curat, educat sector din Bucureşti / Foto: Daniel Florea, Facebook

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, care candidează pentru un nou mandat, a votat „pentru cel mai sigur, cel mai sănătos, cel mai curat, cel mai educat şi cel mai digitalizat sector din Bucureşti”, a spus el, la ieșirea de la urne.

Am votat pentru cel mai sigur, cel mai sănătos, cel mai curat, cel mai educat şi cel mai digitalizat sector din Bucureşti. Vă îndemn pe toţi să veniţi la vot, este absolut sigur, e ca şi cum v-aţi duce la magazin sau la restaurant”, a spus Florea.

Alegeri locale București

A început numărătoarea inversă pentru mult așteptatele alegeri locale din București. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Gabriela Firea, actualul edil. Votarea va avea loc duminică, 27 septembrie, între orele 07.00-21.00.

Potrivit IRSOP, Gabriela Firea, candidatul PSD, ar urma să obțină 42% din voturile cetățenilor din București. Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, ar urma să obțină doar 35% din voturi. Pe podium mai intră Traian Băsescu, cu 15%. În careul de ași mai intră și Călin Popescu Tăriceanu, cu doar 3%. Ceilalți candidați ar însuma, împreună, 5% din voturi.

La aceste alegeri locale, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.

De precizat că fiecare alegător din Capitală urmează să primească patru buletine de vot, după cum urmează: pentru primarul de sector, pentru consiliul local al sectorului, pentru primarul general al Capitalei și pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.