Decizia luată de autorități după deraierea Mocăniței din Maramureș

Publicat: 11 08. 2019, 13:23

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor deraierii.

„Polițiștii din Vișeu de Sus care au efectuat cercetarea la fața locului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniței. De asemenea, se continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident. În acest caz a fost audiat și mecanicul care conducea trenul respectiv”, a spus Meteș.

Mocănița este operată de un operator privat, reprezentanții acestuia declarând pentru Mediafax că duminică dimineață a fost reluată cursa cu acest tren turistic.

Traseul Mocăniței are o lungime de peste 46 de kilometri, o cursă zilnică tur-retur având o durată de cinci ore și jumătate, între orele 9 – 14.30.

Locomotiva Mocăniței a deraiat sâmbătă pe Valea Vaserului, în județul Maramureș, iar 12 persoane au ajuns la spital, rănite. În trenul de linie îngustă se aflau aproximativ 200 de persoane.