Doi muncitori au murit, la Costinești, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei

Publicat: 30 04. 2015, 19:18
Actualizat: 06 05. 2015, 13:14

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, echipele de intervenție au fost solicitate, joi, în jurul orei 13.00, în zona Complexului Tineretului din Costinești, pentru salvarea a două persoane peste care s-a surpat un mal de pământ.

La locul accidentului s-au deplasat două autospeciale, un echipaj de descarcerare și două ambulanțe, între care una de la SMURD.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, este vorba despre doi muncitori, în vârstă de 27, respectiv 30 de ani, care erau angajați la SC Complex Tineretului București și care săpau un șanț, ajungând la o adâncime de aproximativ patru metri, iar la un moment dat malul de pământ s-a surpat peste ei.

Anchetatorii susțin că acești doi muncitori nu ar fi respectat normele de siguranță și nu ar fi asigurat malul de pământ, astfel încât acesta să nu se prăbușească peste ei.

Acțiunea echipelor de salvare a fost îngreunată de faptul că șanțul era îngust, fiind nevoie de intervenția unui buldo-excavator pentru a mări spațiul respectiv.

După o intervenție de aproximativ trei ore, pompierii au reușit să scoată la suprafață prima victimă, iar după alte două ore au găsit și trupul celui de-al doilea muncitor. Cei doi erau morți, iar intervenția medicilor pentru resuscitarea lor nu a avut succes.

Polițiștii, procurorii și inspectorii ITM au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.