Familia sportivului georgian Nodar Kumaritashvili va da în judecată CIO (presă)

Publicat: 16 02. 2012, 10:10
Actualizat: 17 02. 2012, 19:19
Familia sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, decedat la 12 februarie, în urma unui accident grav petrecut la antrenamentele probei de sanie de la JO, va da în judecată Comitetul Olimpic Internațional (CIO), în încercarea de a primi despăgubiri, informează site-ul today.az.

Familia sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, decedat la 12februarie, în urma unui accident grav petrecut la antrenamenteleprobei de sanie de la JO, va da în judecată Comitetul OlimpicInternațional (CIO), în încercarea de a primi despăgubiri,informează site-ul today.az.

Potrivit today.az, un portal de știri din Azerbaidjan, carecitează Georgian Times, ministrul Sporturilor din Georgia, NikolozRurua, a promis asistență din partea statului, în cazul în carefamilia lui Kumaritashvili va chema în instanță CIO.

El a subliniat faptul că o anchetă penală a fost deschisă înlegătură cu decesul fostului sportiv georgian, iar investigațiiledin Canada se vor încheia în martie sau aprilie.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba desanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, la 12februarie, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pepista olimpică din Whistler. Antrenamentele și competiția de saniede la Jocurile Olimpice s-au reluat a doua zi, ancheta declanșatăde organizatori după accidentul mortal al lui Kumaritashviliarătând că pista nu prezintă nicio problemă.

Mediafax