Femeie bolnavă de astm, în pericol, după ce a stat blocată în lift 15 minute. Depanatorul venit s-o salveze mirosea a alcool

Publicat: 09 11. 2022, 17:11
Sursă Foto - Antena3.ro

O femeie din Ploiești care suferă de astm a rămas blocată în lift. Depanatorul care ar fi trebuit să asigure intervenția de urgență a venit după mai multe minute, cu autobuzul, în urma insistențelor.

O femeie din Ploiești care suferă de astm a rămas blocată în lift, într-un bloc de pe Bulevardul Republicii din oraș.

Femeia a sunat de urgență la firma care răspunde de lifturi, iar  reprezentanții ar fi intervenit după ce aceasta i-a amenințat că sună la 112.

Depanatorul a venit după câteva zeci de minute, dar cu autobuzul.

Femeia suferă de astm, iar în acel moment se afla în lift cu câinele. Din păcate, spray-ul special pentru această problemă de sănătate îl lăsase acasă.

Înainte să sune la 112, a avut trei convorbiri telefonice cu dispecerul firmei, iar reacția acestuia a revoltat-o, susține ea.

„Am apăsat pe buton și a căzut liftul, în două etape. Întâi brusc, apoi, după un timp, a mai alunecat. L-am sunat pe responsabilul de lift și îmi spunea ca mi se pare mie. Că nu crede că am căzut cu liftul. Eram foarte speriată, i-am explicat că toate butoanele s-au blocat.

Mi-a răspuns că nu este nimeni la firmă, că angajații sunt acasă. Apoi mi-a spus: Păi și cum intrăm noi în scară (în bloc – n.r.)? Păi ei mă întreabă pe mine, care am căzut cu liftul și am rămas blocată, cum intră ei în scară?”, a detaliat femeia.

„Am mai așteptat, am mai sunat o dată, mi-a vorbit destul de urât. Mi-a spus din nou că mie se pare mie că a căzut liftul. L-a sunat din nou și mi-a spus că se pregătește să vină. M-am speriat foarte tare, am făcut criză de astm și nu avem nici spray-ul la mine.

În intervalul ăsta, liftul a mai alunecat un pic, se simțea cum se duce în jos. Am sunat iarăși și tot așa mi-a spus, că mie se pare mie, că n-are cum”, a povestit ea.

„Nu mai spun că duhnea a băutură”

Pe lângă faptul că depanatorul s-a deplasat cu autobuzul până la femeia astmatică, acesta s-ar fi comportat urât, după spusele femeii. Mai mult, bărbatul ar fi mirosit a băutură.

„I-am spus atunci că își bate joc de mine și că voi suna la 112. Mi-a zis să nu sun, dar până la urmă am sunat. Mi-au făcut legătura la situații de urgențe, omul acela m-a simțit că nu mai pot să respir și m-a întrebat dacă am vreo afecțiune.I-am spus că sunt astmatică și imediat m-a întrebat dacă doresc un echipaj de salvare. I-am spus că nu este nevoie, că am făcut cursuri medicale și pot controla situația, dacă ies într-un sfert de oră din lift”, a detaliat femeia cu probleme de sănătate.

Locatara a mai precizat că, cel de la serviciul de urgențe a insistat să trimită o ambulanță, de teamă că urmează o criză de astm.

„După vreo 10 minute, a venit cel de la lift și ne-a târât efectiv. Câinele l-a tras de labe, pe mine de mâini. Și mă certa de ce am sunat la 112, că nu a căzut liftul, că mi s-a părut mie.Și că e un contact imperfect. Când am ieșit, am sunat din nou la 112 și le-am spus că am ieșit, să anuleze intervenția.

Mi-a mulțumit că am sunat iarăși, că i-am anunțat de evoluția situației, însă inițial a insistat din nou să vină ambulanța.Cel care a venit la lift o dădea înainte cu contactul imperfect, dar n-a reușit să pornească liftul și m-au tras pur și simplu. Nu mai spun că duhnea a băutură”, a povestit femeia.

Un responsabil al firmei de întreținere lifturi a susținut, că nu a avut o atitudine necorespunzătoare și că timpul de intervenție este de 30 de minute, iar angajatul trimis s-a încadrat, chiar dacă a ajuns cu autobuzul, potrivit Antena3.ro.