Firea, înainte de CEX PSD: O să respect decizia colegilor. Își vor asuma rezultatul la prezidențiale

Publicat: 23 07. 2019, 11:22

„Firește, ideal ar fi fost să avem o alianță cu ALDE și Pro România. Înțeleg că acest lucru nu e posibil pentru primul tur, poate pentru al doilea. Normal e să respect decizia colegilor și dacă ei nu cred acum în această variantă e normal să respectăm decizia lor, și își vor asuma și ei rezultatul la alegerile prezidențiale, pentru că în momentul când ai o opțiune, cu siguranță ai și argumente „, a declarat, marți, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea .

Firea a mai transmis că unii colegi social-democrați consideră că ea ar fi fost o variantă mai bună de prezidențiabil PSD.

„Sunt dintre membrii PSD care consideră că PSD trebuie să câștige alegerile prezidențiale și nu să intre doar în turul doi sau să aibă o prestație să spunem bună. Pentru acest lucru am militat. Punctul meu de vedere și al unor colegi a fost acela că aș reprezenta o variantă mai bună, o soluție mai potrivită în acest context politic, că aș fi o gură de oxigen pentru PSD după pierderea alegerilor europarlamentare”, a afirmat Firea.

Totodată, edilul Capitalei a declarat că „dragoste cu de-a sila nu se poate” în contextul alegerii unei alte opțiuni de candidat la alegerile din toamnă.

„Așa cum în viața personală dragoste cu de-a sila nu se poate, eu am vrut să fac un bine partidului sau eu așa am considerat că este bine pentru partid, dacă colegii mei în majoritate covârșitoare nu consideră că această cale este cea potrivită pentru ei și doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul sau nu neapărat, poate nu se va ajunge neapărat la vot, discuția, decizia care se va lua la Biroul Permanent și la CEX”, a declarat aceasta.

Social-democrații se reunesc, marți, în Birou Politic Național, pentru a-și alege candidatul la prezidențiale, urmând ca propunerea să fie validată în CEx. În cursa internă au rămas oficial Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, însă nici Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea nu exclud o candidatură.