FOTO | Cel mai mare porc de Crăciun de anul acesta a fost sacrificat astăzi la Craiova. Marcel cântărea peste 714 kilograme

Publicat: 22 12. 2022, 11:47
Actualizat: 22 12. 2022, 12:21

Un adevărat record a fost înregistrat în curtea unui craiovean. Acesta a crescut un porc care cântăreşte peste 714 kilograme. Animalul a fost sacrificat astăzi. Nu este singurul porc gigantic din curtea proprietarului, în fiecare an a crescut porci care au cântărit la Crăciun şi 600 kilograme. Pentru anul viitor îşi propune să crească unul şi mai mare, care să depăşească o tonă.

Marcel avea peste doi ani şi a ajuns să depășească 714 kilograme. Este din rasa Marele Alb şi familia care l-a crescut recunoaşte că porţiile de mâncare ale animalului au fost dublate în ultimele luni şi din acest motiv a ajuns să cântărească atât de mult.

Marcel mânca 5 kilograme de porumb pe zi

„În fiecare an am crescut porci din această rasă, dar niciodată nu a ajuns vreunul la o asemenea greutate.

Acum am unul de 500 de kilograme şi până la Crăciunul viitor vreau să ajungă la 1.000 de kilograme. Mâncare, cam 5 kilograme pe zi, de porumb”, spune Ştefan Dobre, proprietarul animalului.

Vecinii au aflat despre porcul gigantic şi au venit să-l vadă.

Proprietarul intenționează ca, pentru următorul Crăciun, să crească un porc și mai mare, care să depășească o tonă.

CITIȚI ȘI:

De necrezut! Cu câți lei se vinde o porție de 100 de grame de șorici la Târgul de Crăciun din București

FOTO | Cât costă masa de Crăciun în anul cu cea mai mare inflație. Românii trebuie să scoată din buzunare câteva sute de lei doar pentru preparatele de bază