Franța îi avertizează pe cetățenii săi care se află în estul Ucrainei să părăsească zona ”fără întârziere”

Publicat: 19 02. 2022, 23:01
Soldați ucraineni / SURSĂ FOTO: Pixabay - Ilustrativ

Franța îi avertizează pe cetățenii săi din estul Ucrainei că ar trebui să părăsească zona rapid. Același lucru li se cere și tuturor cetățenilor francezi care nu se află în țară din motive importante, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de ministerul francez de externe.

„De asemenea, este recomandat tuturor cetățenilor francezi care nu se află în Ucraina din motive importante să părăsească țara”, se arată în comunicatul citat de CNN.

Francezii care se află în estul Ucrainei Harkov, Lugansk, Doneţk şi regiunea Dnipro sunt rugaţi să părăsească zona „fără întârziere”.

De asemenea, cetățenii francezi sunt sfătuiți să amâne toate călătoriile în Ucraina.

Jurnaliștii străini, sub tiruri de artilerie, în estul Ucrainei

Câțiva jurnaliști internaționali ajunși în regiunile separatiste din estul Ucrainei cu misiunea de a relata situația din zonă, au ajuns sub tiruri de artilerie, în după-amiaza zilei de sâmbătă. Incidentul a avut loc în regiunea Novoluganskoe, la nord de orașul Horlivka, controlat de rebeli.

Imediat după ce și-au dat seama că sunt în mare pericol, jurnaliștii s-au refugiat într-un subsol. Potrivit raportărilor, nimeni nu a murit și nu există răniți.