Gafă marca Andronescu: Întorcându-ne aici, în județul Alexandria

Publicat: 14 07. 2019, 16:10

Ministrul Educației a avut doar cuvinte de laudă pentru sistemul de învățământ din județul Teleorman, de la procentul bun obținut la Evaluarea Națională până la dezvoltarea universității din Alexandria. În discursul rostit la congresul organizației județene a PSD a încurcat însă numele județului.

„Întorcându-ne aici, în județul Alexandria, am fost martorul începutului universității pe care dumneavoastră astăzi o aveți aici”, a spus ministrul Educației.

Prezent la congres, și vicepreședintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoșilă, a greșit chiar numele partidului partener de guvernare, pe care l-a numit Partidul Socialist Democrat. „Bună ziua, doamnă prim-ministru și președinte al Partidului Socialist Democrat”. Liderul ALDE și-a corectat însă repede greșeala.

Ecaterina Andronescu nu este singura care a făcut astfel de gafe. În luna mai, și premierul Viorica Dăncilă a spus în timpul unei conferințe de presă organizate în Frasin, județul Suceava, că se află într-o vizită în județul Hunedoara.

„Bună ziua. Aș vrea să urez La mulți ani tuturor celor care sărbătoresc astăzi ziua onomastică. Suntem într-o vizită în județul Hunedoara”, și-a început Dăncilă discursul, moment în care a fost corectată.

În campania electorală pentru europarlamentare, premierul a făcut o confuzie în legătură cu locul unde se află și la mitingul PSD din Galați, spunând „facem aici summit-ul de la Iași”.