Gropi cu oseminte, descoperite pe șantierul drumului expres Craiova-Piteşti – VIDEO

Publicat: 13 06. 2021, 17:31
La situl arheologic lucrează Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia / Sursă FOTO: capturi video

Arheologii care lcurează pe șantierul dsrumului expres craiova-Pitești au descoperit mai multe gropi cu oseminte, potrivit unul anunț făcut de Inspectoratul De Poliție Județean Dolj.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat pe 13 iunie după ce au descoperit pe rețelele de socializare o postare în care se anunța faptul că în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti, au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.

Gropile cu oseminte, păzite de o firmă de securitate

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, arată în comunicatul IPJ Dolj, citat de news.ro.

Gropile se găsesc pe o porțiune de aproximativ un kilometru iar în unele dintre ele au fost găsite oseminte. La situl arheologic lucrează Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

De asemenea, poițiștii au precizat faptul că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic iar paza acestora este asigură de o firmă specializată care a fost contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres.