Haos în cazul românilor morți în tragicul accident auto din Austria. Rudele din România nu pot recupera trupurile neînsuflețite

Publicat: 21 09. 2017, 19:49

Tatăl lui Ionuț Datcu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că au fost informați de Consulatul României în Austria că ancheta mai durează minimum 10 zile, iar trupurile neînsuflețite nu vor fi repatriate până când nu vor fi identificați toți cei care au murit în accident.

„Noi țineam legătura cu Consulatul României în Austria. Săptămâna trecută ne-au spus că trebuie să mai ajungă o probă de ADN, din țară, și că săptămâna aceasta vom primi trupurile, de îndată ce se va identifica și cea de a cincea persoană. Însă, când am sunat, zilele trecute, ne-au spus că ancheta nu s-a încheiat și mai durează până la 10 zile, minimum, și că sunt mai multe cadavre de identificat. Ne-au spus că se așteaptă identificarea tuturor decedaților”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Datcu, tatăl lui Ionuț Datcu.

Mai mult, rudele lui Ionuț au fost contactate de polițiștii olteni pentru a li se preleva noi probe ADN, deși sora tânărului a ajuns la locul accidentului și a furnizat anchetatorilor astfel de probe

„Marți am fost contactați de către Inspectoratul de Poliție pentru a ne fi prelevate din nou probe de ADN, menționându-ne faptul că nu s-a putut face identificarea cadavrelor, deși fiica mea a fost la fața locului și i-au fost recoltate și ei probe. Nu mai înțelegem nimic”, a mai spus Ion Datcu.

Ionuț Datcu și soția sa, Ioana, erau pasageri în microbuzul implicat în accident în Austria. Cei doi lucrau în Germania și veneau acasă pentru a-și cununa finii. Evenimentul urma să se desfășoare pe 23 septembrie, în satul Bacea, comuna Movileni, însă cuplul ce urma să se căsătorească a decis să-l anuleze.

Cinci români au murit în accidentul din Austria, din urmă cu două săptămâni, după ce microbuzul în care se aflau, înmatriculat în România, a ieșit de pe șosea, s-a lovit de un cap de pod și s-a răsturnat.