I-a spart contul de Facebook și i-a publicat mesajele: A acționat din GELOZIE. Bărbat din Alba CONDAMNAT la doi ani de închisoare cu suspendare

Publicat: 08 01. 2019, 12:24

Tribunalul Alba l-a condamnat pe tânăr la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de alterare a integrității datelor informatice, și 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de transfer neautorizat de date informatice.

„Contopește pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1 an și 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de 8 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse) urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, se arată în decizia Tribunalului Alba.

Dosarul va ajunge în 30 ianuarie la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cazul a fost instrumentat de DIICOT, iar în rechizitoriu se arată că inculpatul a accesat fără drept contul Facebook al persoanei vătămate, în scopul obținerii de date informatice.

„S-a mai reținut că (…) la intervale diferite de timp, același inculpat a modificat parola de acces, apoi a restricționat accesul la datele informatice din conținutul contului Facebook al persoanei vătămate (…) A transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptățite să le primească și vizualizeze”, se arată în actul de sesizare a instanței.

Practic, inculpatul a intrat în mesajele tinerei, de unde a copiat discuții private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, fie pe pagina personală a tinerei de pe Facebook, fie le-a transmis altor ultilizatori ai rețelei.

Apărătorul inculpatului a arătat, în fața judecătorilor, că bărbatul a avut o conduită bună, de recunoaștere și regret a faptelor, are o vârsta tânără (33 de ani), nu are antecedente penale, iar față de împrejurarea că a conștientizat gravitatea faptei și urmările acesteia. Bărbatul a acționat astfel din cauza geloziei.