Imaginile dezastrului provocat de viitura din Rucăr: Case distruse, mașini avariate și oameni răniți

Publicat: 05 07. 2019, 19:10

This browser does not support the video element.

Reprezentanții ISU Argeș au transmis că în urma viiturii de vineri, în comuna Rucăr, zona Valea Stănești, opt case au fost distruse, două dintre ele în proporție de 80 la sută, una în proporție de 50 la sută și alte cinci, 40 la sută.

Pe imaginile surprinse după dezastru se vede cum casele abia dacă mai stau în picioare, iar oamenii încearcă să salveze ce se mai poate salva din calea puhoaielor.

O femeie de 50 de ani, a cărei casă a fost luată de viitură, a fost dusă la ambulanță cu mașina viceprimarului, deoarece DN 73 era blocat din cauza aluviunilor.

De asemenea, mai multe autoturisme au fost avariate, după ce aluviunile ajunse pe carosabil au măsurat aproape un metru.

 

În sprijinul populației afectate și a autorităților locale din județul Argeș, au interveni și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

Mai multe gospodării din localitatea Rucăr, județul Argeș, au fost inundate, vineri, iar 10 persoane au fost evacuate, una dintre ele, surprinsă de viitură, având fractură deschisă. Drumul Național 73 este blocat din cauza aluviunilor.

Potrivit ISU Argeș, în urma codului portocaliu, s-a format o viitura care a inundat mai multe gospodării în localitatea Rucăr. DN 73 a fost blocat.