Încălzirea globală ar putea aduce în Marea Britanie epidemii de malarie

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 19 07. 2012, 10:26
Marea Britanie ar putea fi lovită de epidemii de malarie, valuri fatale de căldură și contaminarea apei potabile, în aproximativ cinci ani, din cauza încălzirii globale, relatează, în ediția de marți, The Telegraph, citând reprezentanți ai Guvernului.

Marea Britanie ar putea fi lovită de epidemii de malarie, valuri fatale de căldură și contaminarea apei potabile, în aproximativ cinci ani, din cauza încălzirii globale, relatează, în ediția de marți, The Telegraph, citând reprezentanți ai Guvernului. După ce s-au consultat cu oameni de știință din domeniul climei, reprezentanții Guvernului vor lansa o avertizare oficială pentru spitale, sanatorii și alte instituții, în privința creșterii temperaturii, intensificarea indundațiilor și altor fenomene meteorologice. În avertizare, reprezentanții Guvernului precizează că un val fatal de căldură ar putea lovi Marea Britanie până în anul 2012, cauzând aproximativ 10.000 de morți.

Spitalele au fost avertizate să conceapă un plan cât mai curând, pentru confruntarea cu din ce în ce mai multe cazuri de cancer de piele, astm și alte boli respiratorii. Instituțiile de sănătate au fost sfătuite să fie pregătite și pentru epidemii de malarie și boli infecțioase.

Raportul "Efectele schimbării climei asupra sănătății, în Regatul Unit", scris de profesorul Bob Maynard, de la Agenția pentru Protecția Sănătății și care urmează să fie lansat oficial de Dawn Primarolo, ministrul Sănătății Publice, marțea viitoare, informează că epidemiile de malaria în Marea Britanie sunt posibile, dar cel mai probabil este să rămână la stadiul de cazuri izolate. Pe teritoriul european, însă, malaria poate deveni o boală comună, ceea ce înseamnă că spitalele din Mare Britanie vor trebui să se confrunte cu turiștii care aduc virusul de pe continent.