Incident în Marea Mediterană. Avioane militare rusești au provocat o aeronavă a marinei SUA, după ce s-au apropiat „extrem de mult”

Publicat: 16 02. 2022, 21:04
Actualizat: 16 02. 2022, 21:08
Avioane militare rusești au provocat o aeronavă a marinei SUA, după ce s-au apropiat „extrem de mult” / Sursă Foto: Captură Video - YouTube

Câteva avioane militare rusești au provocat o aeronavă a marinei SUA după ce s-au apropiat „extrem de mult” de aceasta, peste apele internaționale din Marea Mediterană în acest weekend, potrivit mai multor oficiali americani.

Oficialii americani citați de CNN avertizează că astfel de evenimente ar putea duce la un incident militar.

Sursele citate nu au detaliat cu exactitate cât de aproape au fost aeronavele rusești de aeronava de patrulare maritimă P-8 a Marinei SUA, dar manevrele rușilor au fost descrise drept „nesigure și neprofesionale”.

O parte dintre oficiali au indicat că există imagini video ale incidentului, însă administrația Biden nu a recunoscut încă public niciunul dintre detaliile transmise de oficiali pe surse.

Nu este neobișnuit ca aeronavele rusești să se apropie de avioanele militare americane, dar majoritatea interacțiunilor sunt considerate sigure și profesionale de către SUA.

Presa americană a mai raportat că avioanele militare americane au escortat marți un avion de marfă și avioane militare rusești într-o zonă de excludere aeriană din estul Siriei, în condițiile în care rușii nu au notificat în prealabil zborurile lor, potrivit altor oficiali americani.

Oficialii americani continuă să avertizeze că aceste „întâlniri nesigure și neașteptate” ar putea duce la un incident militar.