Iohannis, despre incidentele de la Topoloveni: Nici comuniștii nu și-au permis așa ceva

Publicat: 21 05. 2019, 22:29

Întrebat la prezentarea cărții sale, care are loc la Craiova, despre mitingul PSD de la Iași și despre „parola” de intrare în Târgoviște, Iohannis a spus: „Știti unde s-a văzut cel mai bine cum ar arăta România lui Dragnea? La Topoloveni. Câțiva oameni nemulțumiți și-au permis să nu fie de acord cu Dragnea și s-au dus acolo și l-au fluierat. Pac în dubă și la Poliție!”.

Președintele a adăugat că „nici măcar comuniștii nu și-au permis așa ceva”.

„Ăsta (Dragnea – n.r.) acolo vrea să ne ducă. Eu nu sunt de acord cu așa ceva. Sper că nici voi”, a adăugat Iohannis.

Vineri, mai mulți protestatari au fost ridicați la Topoloveni, în județul Argeș, de jandarmi și duși la Poliție pentru legitimare. Potrivit reprezentanților IJJ Argeș, protestatarii au afișat bannere și au scandat lozinci și au fost conduși la secția de poliție pentru legitimare.

Ulterior, Parchetul militar de pe lângă Tribunalul București s-a autosesizat în cazul intervenției jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei președintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Un bărbat care fusese ridicat de jandarmi în timpul vizitei lui Liviu Dragnea la Topoloveni, județul Argeș, corespondent al unei televiziuni cu program exclusiv online, a fost amendat cu 1.000 de lei după intervenția jandarmilor. Traian Paparete, corespondent al Rezistența TV, televiziune cu program redus, exclusiv online, a scris pe Facebook că a fost amendat cu 1.000 de lei. „Am primit o primă în valoare de 1.000 lei de la danJardermeria Argeș, cea care apără penalii și hoția, pentru evenimentul privat al lui dracnea de la Topoloveni din 17 mai 2019″, a scris Traian Paparete.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, Luiza Ciobănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în total 5 persoane au fost amendate în urma proestului de la Topoloveni, una dintre ele primind și un avertisment. „Au fost aplicate un avertisment pentru refuz de legitimare și cinci amenzi pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și neînregistrată”, a spus Luiza Ciobănescu.

PMP, dar și 41 de grupuri civice au solicitat demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru maniera în care jandarmii au intervenit vineri la Topoloveni, catalogând reacția forțelor de ordine drept una „abuzivă, de intimidare”.