Jandarmeria confirmă: Șeful instituției, vizat de DNA după ce și-ar fi pontat ore suplimentare în timpul stării de urgență

Publicat: 27 07. 2020, 15:34
Jandarmeria confirmă: Șeful instituției, vizat de DNA după ce și-ar fi pontat ore suplimentare în timpul stării de urgență / Sursă FOTO: Facebook - Bogdan Enescu

Jandermeria Română confirmă faptul că șeful instituției Bogdan Enescu este anchetat de DNA după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora acesta și-ar fi pontat ore suplimentare în timpul stării de urgență.

Purtătorul de cuvânt al instituției a confirmat ancheta DNA care îl vizează pe Bogdan Enescu precizând că au fost puse la dispoziție toate documentele necesare de către Jandarmeria Română.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei recunoaște pontarea orelor suplimentare: „Inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi”

„Confirm că există o anchetă în desfăşurare a DNA, care vizează verificarea informaţiilor apărute în spaţiul public. Jandarmeria a pus la dispoziţie toate documentele necesare şi oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situaţiei COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi”, a declarat Sorin Despina pentru Mediafax.

De asemenea, acesta a precizat Ministerul de Interne a declanșat un control intern care este unul regulat şi se află în plină desfăşurare, vizând întreaga activitate a instituţiei.

Bogdan Enescu, la conducerea Jandarmeriei

Șeful instituției a fost împuternicit inspector general Jandarmeriei Române Jandarmeriei Române în decembrie 2019 iar înainte fusese inspector-şef al Jandarmeriei Ilfov, funcţie pe care o ocupa din ianuarie 2013.