John McCain câștigă un vot cheie în Florida

Publicat: 15 02. 2012, 11:51
Actualizat: 27 03. 2012, 22:29
Senatorul republican John McCain a fost dat câștigător în alegerile primare desfășurate în Florida pentru desemnarea candidaților în cursa prezidențială, informează BBC.

Senatorul republican John McCain a fost dat câștigător în alegerile primare desfășurate în Florida pentru desemnarea candidaților în cursa prezidențială, informează BBC. Mitt Romney, fost om de afaceri și fost guvernator de Massachusetts, s-a clasat al doilea, iar fostul primar de New York, republicanul Rudy Giuliani, a suferit o înfrângere puternică, în ciuda unei campanii centrate exclusiv pe statul Florida.

Mitt Romney s-a declarat înfrânt încă înainte de anunțarea rezultatelor finale. Cursa a reprezentat o înfrângere răsunătoare pentru Rudy Giuliani, mai ales că acesta și-a concentrat campania electorală doar în statul Florida.

În discursul prin care s-a recunoscut înfrânt, Rudy Giuliani nu a dat detalii cu privire la ce va face de-acum înainte. În presa americană se speculează însă că fostul primar de New York s-ar putea retrage din cursă și că și-ar putea manifesta sprijinul pentru candidatura senatorului McCain.