Jurnaliștii străini, sub tiruri de artilerie, în estul Ucrainei (VIDEO)

Publicat: 19 02. 2022, 21:41
Jurnaliștii străini, sub tiruri de artilerie, în estul Ucrainei / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Câțiva jurnaliști internaționali ajunși în regiunile separatiste din estul Ucrainei cu misiunea de a relata situația din zonă, au ajuns sub tiruri de artilerie, în după-amiaza zilei de sâmbătă. Incidentul a avut loc în regiunea Novoluganskoe, la nord de orașul Horlivka, controlat de rebeli.

Imediat după ce și-au dat seama că sunt în mare pericol, jurnaliștii s-au refugiat într-un subsol. Potrivit raportărilor, nimeni nu a murit și nu există răniți.

Armata ucraineană îi escortase pe jurnaliști în mai multe locuri în care au fost lansate atacuri dinspre teritoriile controlate de separatiști, inclusiv o grădiniță lovită, joi, de un obuz, incident în urma căruia au fost rănite trei persoane.

Rusia acuză Ucraina că a lovit cu un obuz o clădire dintr-un sat de pe teritoriul rus

O serie de oficiali din sud-vestul Rusiei au afirmat sâmbătă că un obuz a lovit o casă din apropierea graniței cu Ucraina, acoperișul acesteia fiind distrus.

Potrivit unei informări a agenției de presă TASS, citată de Reuters, obuzul căzut la graniță nu a rănit pe nimeni.

Oficialii ucrainieni au negat două acuzații precedente potrivit cărora obuzele sale ar fi aterizat pe teritoriul rus în apropierea graniței, etichetând aceste acuze drept o „dezinformare” și spunând că forțele guvernamentale ucrainene nu au niciun interes să escaladeze tensiunile deja ridicate.