Lucian Bute se retrage din boxul profesionist

Publicat: 18 03. 2019, 16:17

Originar din Pechea, Bute nu a mai urcat în ring de mai bine de doi ani, din februarie 2017, de la lupta Eleider Alvarez, când a fost învins prin K.O.

Bute are un record de 32 de victorii, 25 prin K.O, și cinci înfrângeri în carieră. „Puțin pugiliști știu când să se retragă, iar Bute e unul dintre ei. Nu mai are nimic de demonstrat”, este modul cum descriu jurnaliștii din Canada știrea conform căreia Bute va anunța că se retrage.

Lucian Bute a fost campion IBF la categoria super mijlocie, între 2007 și 2012. Acesta și-a apărta cu succes titlul de nouă ori. Carl Froch a fost cel care i-a luat centura, după o luptă pe care a pierdut-o prin K.O, în Anglia. Pugilistul gălățean Lucian Bute a fost învins prin KO de către britanicul Carl Froch. Sportivul originar din Pechea nu a reușit astfel să-și păstreze centura de campion mondial IBF, la categoria supermijlocie, în 2012. De atunci, românul a încercat să intre înapoi în circuit și să devină din nou campion.

Bute l-a învins apoi pe Denis Grachev, a pierdut contra lui Jean Pascal, apoi a pierdut iar, cu italianul Andrea Di Luisa. Au urmat trei înfrângeri la rând pentru pugilistul român, cu James DeGale, Badou Jack și Eleider Alvarez.