MAE:Un cetățean român e afectat material de seismul din Haiti, dar se află în afara oricărui pericol

Publicat: 16 02. 2012, 10:05
Actualizat: 17 02. 2012, 23:27
Un cetățean român aflat cu contract de muncă în Haiti a fost afectat de cutremurul produs în această țară, a precizat MAE, joi, la solicitarea MEDIAFAX, adăugând că acesta a suferit numai pagube materiale, fiind în afara oricărui pericol.

Un cetățean român aflat cu contract de muncă în Haiti a fostafectat de cutremurul produs în această țară, a precizat MAE, joi,la solicitarea MEDIAFAX, adăugând că acesta a suferit numai pagubemateriale, fiind în afara oricărui pericol.

Românul afectat de cutremurul produs în Haiti este dinTimișoara, are 30 de ani și lucrează acolo pentru o firmă detelecomunicații, transmite corespondentul MEDIAFAX. Prietenabărbatului, Bianca Trandafir, a declarat, joi, corespondentuluiMEDIAFAX, că bărbatul, Emanuel Petruț, lucra din octombrie încapitala statului Haiti, Port au Prince, pentru o firmă detelecomunicații.

Potrivit acesteia, în momentul cutremurului timișoreanul se aflala etajul al optulea al clădirii de birouri în care lucrează.Faptul că se afla la serviciu i-a salvat viața deoarece clădirea încare locuia a fost distrusă în totalitate. Bărbatul a rămas fărăniciun document, fără bani, dar și fără toate lucrurilepersonale.

Timișoreanul a contactat Ambasada României în Venezuela,oficialii de acolo recomadându-i să obțină un titlu de călătorie dela Ambasada Franței din Haiti pentru a putea să părăseascățara.

Prietena bărbatului a spus că și firma pentru care lucreazăîncearcă să îi evacueze pe angajați în Republica Dominicană sau înJamaica.

Ministerul Administrației și Internelor a anunțat, miercuri, căpolițiștii români aflați în misiunea ONU de menținere a păcii înHaiti nu au fost afectați de cutremurul de șapte grade pe scaraRichter care s-a produs în insulă, în apropiere de capitalaPort-au-Prince.

Potrivit sursei citate, Ministerul Administrației și Interneloreste reprezentat în Haiti printr-un contingent alcătuit din 21 deofițeri de poliție, care desfășoară activități de menținere apăcii, sub egida ONU, din anul 2006.

Mediafax