MAI a dat 100 de mașini Dacia Duster la Poliție, Jandarmerie și ISU. Victor Ponta le-a dat cheile

Publicat: 05 11. 2014, 13:09
Actualizat: 05 11. 2014, 18:49

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunțat, la ceremonia de predare a celor 100 de mașini, că prețul unui autoturism a fost de 11.100 de euro, fără TVA, iar acestea au fost cumpărate prin licitatie publică deschisă. El a precizat că, prin folosirea tichetelor valorice din cadrul programului Rabla, la achiziționarea celor 450 de mașini, MAI a economisit aproape trei milioane de lei.

„Pe lângă cele 450 de autoturisme care vor intra zilele acestea în dotarea MAI, mai avem în derulare o procedură de achiziție, din veniturile proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, prin licitație deschisă, pentru alte aproximativ 2.800 de autovehicule. Procedura, care are alocată suma de aproximativ 30 de milioane de euro, se va finaliza până la sfârșitul acestui an”, a declarat Gabriel Oprea, la ceremonie, unde a fost prezent și premierul Victor Ponta.

Ministrul a adăugat că au fost făcute demersuri ca, începând din ianuarie 2015, să fie lansate procedurile de achiziție pentru încă aproximativ 1.900 de autoturisme, pentru care este prevăzută suma de aproximativ 20 de milioane de euro.

Conform MAI, acești bani provin dintr-un total de 57 de milioane de euro, obținuți de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii, sumă care, până anul 2015, va fi cheltuită pentru achiziționarea de autovehicule.

Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6 la sută.

Aproape 80 la sută din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzând Poliția, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – avea, la începutul anului 2014, o vechime de peste 10 ani, ultima achiziție importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, fiind făcută în anul 2006.