Martor-surpriză la DNA, în dosarul Belina: „Am fost o dată sau de două ori la pescuit cu Dragnea”

Publicat: 21 12. 2017, 17:28

„E vorba despre dosarul Belina. Dacă știu ceva despre cine e proprietar. Nu știu nimic. Nu știu de HG, era în 2013 și nu aveam nicio funcție atunci. Era vorba de ce am văzut. Am fost o dată sau de două ori la pescuit acolo. Am fost cu Liviu Dragnea”, a declarat Vasile Dâncu după audieri.

În această cauză, fostul vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărit penal pentru abuz în serviciu. DNA a cerut Camerei Deputaților și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene, însă solicitarea a fost respinsă de parlamentari.

Procurorii DNA susțin că în 2013, părți din Insula Belina și Brațul Pavel, cu suprafață de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

DNA îi acuză pe cei doi foști miniștri că au contribuit la adoptarea nelegală a hotărârii de guvern prin care a fost transferată insula Belina din patrimoniul statului în cel al Consiliului Județean Teleorman.