MĂSURI. Românii ar putea să fie scutiți de la plata chiriei!

Publicat: 29 03. 2020, 13:33
PSD vrea să se instituie un stimul de reinserţie de 1000 lei/lună pentru persoanele cărora li s-au suspendat raporturile de muncă pe perioada stării de urgenţă

Românii ar putea fi scutiți de plata chiriei dacă parlamentarii vor adopta un proiect de lege care prevede ca persoanele afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus să fie scutiți, pentru câteva luni, de plata chiriei.

Potrivit România TV,  mai mulți parlamentari  ALDE, PSD și PRO România au depus un proiect de lege prin care românii să fie scutiți de la plata chiriei. Este vorba despre atât persoanele fizice, cât și firmele.

Potrivit acestei propuneri legislative, românii ar avea posibilitatea, la cerere, să nu își mai plătească chiria pe durata stării de urgență, dar și o lună după ce starea de urgență se încheie.

Pentru ca românii să beneficieze de această prevedere din lege trebuie obligatoriu să aibă contract de închiriere.

Proiectul de lege a fost depus în Parlament și urmează să fie votat de către deputați și senatorii de la cele trei partide vor obține numărul suficient de voturi pentru a fi adoptat. Klaus Iohannis are ultimul cuvânt în ceea ce privește prevederea.