Microsoft oprește vânzările și distribuirea de servicii pe teritoriul Rusiei

Publicat: 04 03. 2022, 18:38
Microsoft oprește vânzările și distribuirea de servicii pe teritoriul Rusiei / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Microsoft a transmis vineri că va suspenda „toate vânzările noi de produse și servicii Microsoft în Rusia”. Anunțul a fost făcut de CNN și The Guardian.

Într-o postare de pe o rețea de socializare, președintele Microsoft Brad Smith a scris că gigantul tehnologic „oprește, de asemenea, multe aspecte ale afacerii noastre în Rusia, în conformitate cu deciziile guvernamentale privind sancțiunile” împotriva Moscovei.

Nu este clar dacă suspendarea vânzărilor a fost un rezultat direct al respectării sancțiunilor. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Gigantul tehnologic a adăugat că, de asemenea, continuă să ofere asistență în domeniul securității cibernetice Ucrainei și „cel mai recent” a ajutat la apărarea țării împotriva unui atac cibernetic care viza un „mare radiodifuzor ucrainean”.

Echipa de securitate cibernetică a Microsoft a contribuit la răspunsul împotriva atacurilor cibernetice care vizează „mai mult de 20 de organizații guvernamentale, IT și financiare din Ucraina”, a scris Smith.