Mii de oameni au luat cu asalt Mănăstirea Curtea de Argeş. Credincioșii, dezamăgiți că moaştele Sfintei Filofteia n-au mai fost scoase în procesiune (VIDEO)

Publicat: 15 08. 2020, 13:12
Actualizat: 06 04. 2021, 17:01
Mii de oameni au luat cu asalt Mânăstirea Curtea de Argeş. Credincioșii, dezamăgiți că moaştele Sfintei Filofteia n-au mai fost scoase în procesiune (VIDEO). FOTO: Ziarul Argeșul

Slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Curtea de Argeş a început cu alai, după ce autorităţile au anunţat că, din cauza pandemiei, în curtea lăcaşului de cult va intra, va intra un număr redus de persoane.

Norocoșii au fost pelerinii sosiţi încă de seara trecută la Curtea de Argeş pentru a lua parte la sujba de priveghere oficiată cu prilejul hramului Catedralei Arhiepiscopale. Aceștia au prins un loc în față astăzi, scrie Adevărul.ro.

De altfel, pentru a menține distanțarea socială impusă de către autorități, racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia – Ocrotitoarea Eparhiei Argeşului şi Muscelului, nu a fost scoasă în procesiune.

Aproape 2000 de oameni la Curtea de Argeș

Ziarul Argeșul notează că aproximativ două mii de oameni se află în acest moment în zona Mănăstirii Curtea de Arges .

Jandarmii le-au amintit continuu participanţilor că masca se ţine pe faţă Deşi credincioşii au rugaţi să poarte mască de protecţie, să respecte distanţa de 2 m faţă de alte persoane în orice direcţie, precum şi toate celelalte dispoziţii prevăzute de autorităţi referitoare la combaterea epidemiei de Covid-19, nu toţi s-au conformat vineri şi sâmbătă dimineaţă, mai scrie Adevărul.

Mitropolitul Clujului îndeamnă românii la rugăciune: ”Domnul Isus Hristos este ”doctorul cel mare”. Poate tămădui această pandemie”

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, consideră că Isus Hristos, care este „doctorul cel mare”, este singurul care poate tămădui pandemia de coronavirus, relatează MEDIAFAX.

IPS Andrei a declarat sâmbătă în predica rostită în cadrul slujbei de Liturghie de la Mănăstirea Nicula, județul Cluj, că toată lumea, de la mare până la cel mic,  trebuie să se roage lui Dumnezeu să înlăture această pandemie.