Ministrul Liviu Pop, despre comasarea IM cu ANPIS: Este o reorganizare, angajații nu își pierd posturile

Publicat: 18 12. 2014, 18:34

Ministrul delegat pentru Dialog Social a spus că prin formarea Agenției Naționale pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială se întărește activitatea de control cu privire la munca nedeclarată, cu impact pe zona socială.

Liviu Pop a arătat că angajații Inspecției Muncii și cei ai Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială nu își vor pierde posturile. „Rămâne aceeași organigramă, nu pleacă nimeni acasă”, a mai spus Pop.

Ministrul a precizat că Guvernul a decis și înființarea Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, prin preluarea activității din domeniul protecției persoanelor cu dizabilități de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, iar finanțarea noii structuri se va asigura de la bugetul de stat, prin bugetul MMFPSPV.

Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială vor fi desființate, iar în locul acestora va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială, în subordinea Ministerului Muncii, a decis Guvernul.

Urmare a acestei decizii, în subordinea noii agenții vor fi create, la nivelul fiecărui județ și al municipiului București, direcții județene de muncă și securitate socială, conform ordonanței de urgență privind noua configurație a Guvernului.

Agenția va fi condusă de un secretar de stat numit de premier, la propunerea ministrului Muncii și va prelua personalul celor două structuri comasate, dar cu încadrarea în numărul maxim de posturi, potrivit actului normativ.