Nicușor Dan: Tribunalul București a anulat decizia de mediu pentru un proiect imobiliar de pe Kiseleff

Publicat: 01 07. 2019, 11:54

„Tribunalul București a anulat decizia de mediu pentru proiectul imobiliar din Kiseleff 45. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Grădina de 1,1 hectare amplasată în Șoseaua Kiseleff 45 este cunoscută că „grădinile Versailles ale Bucureștiului”, întrucât era organizată că o copie în miniatură a acesteia. Proprietarii terenului au obținut mai multe acte pentru a onstrui un complex de locuințe”, a transmis, luni, deputatul Nicușor Dan, printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, proprietarii au obținut în 2017 o autorizație de construire de la Primarul Municipiului București.

„La începutul anului proprietarii au defrișat în mod ilegal, fără niciun act, vegetația din grădina. Prin sentința pronunțată vineri în dosarul 27906/3/2015, Tribunalul București a anulat decizia de mediu. Litigiul a fost inițiat de Asociația Salvați Bucureștiul.

Asociația Salvați Bucureștiul a formulat plângere prealabilă prin care cere primarului Gabriela Firea să revoce autorizația de construire pentru complexul imobiliar. Întrucât primarul nu a revocat autorizația, va solicită instanței să anuleze autorizația”, se mai arată în comunicatul lui Nicușor Dan.

Potrivit sursei citate, Asociația Salvați Bucureștiul va solicită în instanța obligarea proprietarilor la reamenajarea spațiului verde.