Pacienții COVID-19, în stare deplorabilă! Stau pe jos, înveliți doar în cearșafuri

Publicat: 20 03. 2021, 19:14
Pacienții COVID-19, în stare deplorabilă! Stau pe jos, înveliți doar în cearșafuri / Sursă FOTO: antena3.ro

Pacienții COVID-19, în stare deplorabilă la Spitalul Județean de Urgență Constața! Asta arată imaginile făcute publice de un pacient.

Un pacient COVID-19 care a fost internat la SJU Constața în noiembrie 2020 a publicat imagini din spital. Pacienții stau pe jos, pe holuri, și sunt înveliți cu cearșafuri. Ion Duțescu a povestit într-o intervenție la Antena 3 despre calvarul prin care a trecut.

Pacienții COVID-19, în stare deplorabilă! „Am văzut ceva inimaginabil din partea personalului”

„Eu am fost internat pe data de 19 spre 20 noiembrie 2020. Am avut o criză abdominală și mi s-a pus diagnosticul de pancreatită acută. În timpul spitalizării am văzut ceva inimaginabil din partea personalului, mai ales din partea asistentelor. Pacientul care avea hemoragie abdominală venise cu o seară înainte la urgență (…) dar a fost trimis înapoi acasă, iar a doua zi a venit înapoi în stare de leșin, cu salvarea. A fost internat în salon cu mine. Omul avea hemoragie, pierduse foarte mult sânge și a făcut stop. Dacă nu eram eu să anunț să vină să îl resusciteze probabil că omul deceda.

Pe lângă asta, a venit într-un târziu o asistentă și i-a pus o perfuzie cu sânge doarece pierduse foarte mult, după care a plecat. Perfuzia s-a oprit. Eram și eu în perfuzie ca urmare a tratamentului pe care mi-l dăduse. Am așteptat o jumătate de oră, omul era inconștient în pat, nimeni nu a venit. Până la urmă m-am sculat din pat și m-am dus eu (…), am strigat să vină. Au venit, au reglat ce au reglat acolo, după 10 minute s-a oprit iar. Am mai așteptat, m-am dus din nou. Mi-au spus (asistentele – n.r.) să îmi văd de treaba mea că m-am găsit eu mai deștept, că nu am eu treabă cu pacientul. Păi bine, doamnă, am zis, pot să stau eu să văd cum omul moare? …”, a povestit bărbatul.

Reacția spitalului: „Se va demara o ancheta în acest caz”

„Se va demara o ancheta în acest caz, sunt imagini filmate în urma cu mai multe luni însă vom încerca să aflăm ce s-a întâmplat. Totodată, rugăm pacientii sau aparținătorii să ne aducă de îndată la cunoștință situațiile de acest gen pentru că numai așa se poate verifica și se pot dispune măsurile care se impun astfel încât să nu se mai întâmple asemenea incidente”, a transmis purtătorul de cuvânt SJU Constanța.