Percheziții la persoane care au vândut anabolizante contrafăcute

Publicat: 20 06. 2014, 09:15
Actualizat: 31 07. 2014, 12:30

Potrivit Poliției Române, anchetatorii au descins la 26 de adrese din București și din județele Argeș, Călărași, Iași, Sălaj, Bihor și Timiș, pentru a duce la audieri 22 de persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

Acțiunea vizează trei grupări implicate în producția, depozitarea și comercializarea de medicamente interzise, atât în România, cât și în străinătate. Persoanele vizate sunt suspectate de constituire de grup infracțional organizat, falsificare sau substituire de alimente ori alte produse și comercializarea acestora.

Din investigațiile făcute până în prezent, prejudiciul a fost estimat la peste un milion de lei.

 

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii grupărilor infracționale vindeau substanțe anabolizante care conțineau hormoni de creștere și care erau produse într-o fabrică ce funcționa ilegal în județul Argeș.

Produsele erau ambalate atât în cutii, cât și în fiole, sub formă de substanțe injectabile. Acestea erau vândute în mai multe săli de forță din România sau trimise în străinătate, prin poștă, în special în Spania și Italia, au precizat sursele citate.

În grupările infracționale ar fi fost implicați și mai mulți bodyguarzi din cluburi bucureștene, care distribuiau produsele în sălile de forță unde își făceau antrenamentele.

Potrivit surselor citate, aceste produse erau foarte periculoase pentru organism, producând consumatorilor vărsături și spasme. În acest sens, la dosar există înregistrări ale unor convorbiri telefonice în care membrii grupărilor stabilesc să schimbe rețeta pentru anabolizante, artând că unor clienți li s-a făcut rău și „pot muri”.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.