PETIȚIE. 1 milion de semnături pentru demiterea directorului general al OMS

Publicat: 24 04. 2020, 16:58
Actualizat: 24 04. 2020, 16:59
Sursă FOTO Captură change.org

O petiție pe site-ul web change.org prin care se solicită demisia imediată a directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, pentru tratarea pandemiei coronavirusului Wuhan (COVID-19), a ajuns la peste 1 milion de semnături, vineri ( 24 aprilie).

Acțiunea, lansată de Osuka Yip, l-a acuzat pe Tedros că a reacționat prea încet la focar în ianuarie anul trecut. Etiopia a acceptat statisticile și informațiile chineze fără a pune la îndoială, în timp ce, pe de altă parte, a ținut să excludă Taiwanul.

Yip și-a lansat acțiunea la 31 ianuarie și a primit jumătate de milion de semnatari până la sfârșitul lunii martie. Numărul suporterilor s-a dublat de atunci până a ajuns la peste 1.000.800 până vineri seara. Următoarea țintă menționată la change.org a fost 1,5 milioane.

De la demararea acțiunii, Tedros și Taiwan au luptat împotriva unui război de cuvinte, șeful OMS stând constant în China și, din proprie insistență, nu a subestimat amenințarea prezentată de virus. El a negat, de asemenea, afirmațiile taiwaneze că a avertizat OMS despre natura infecțioasă a coronavirusului într-un e-mail pe 31 decembrie.