Poliția spaniolă a anihilat o rețea de români, specializată în furturi din locuințe

Publicat: 15 02. 2012, 11:55
Actualizat: 01 05. 2012, 12:07
Garda Civilă spaniolă a anihilat o rețea specializată în furturi din locuințe și magazine, formată din 23 de români, și al cărui lider fusese arestat luna trecută, după ce i-a dat foc iubitei sale, o româncă de 22 de ani, relatează publicația Diario Cordoba, în ediția electronică.

Garda Civilă spaniolă a anihilat o rețea specializată în furturi din locuințe și magazine, formată din 23 de români, și al cărui lider fusese arestat luna trecută, după ce i-a dat foc iubitei sale, o româncă de 22 de ani, relatează publicația Diario Cordoba, în ediția electronică. Potrivit Direcției generale a Gărzii Civile, persoanele arestate au comis peste 60 de furturi din locuințe și magazine în provinciile Leon, Palencia, Madrid, Jaen, Toledo și Burgos.

Operațiunea poliției fusese inițiată în octombrie 2007, după ce Garda Civilă din Leon a observat o sporire a numărului de furturi din locuințe și magazine din localitatea Castilla y Leon. Autorii acestor furturi făceau parte dintr-o grupare de cetățeni români, majoritatea instalați în provincia Madrid. Ulterior, mai multe unități speciale ale Gărzii Civile au descins simultan în zece domicilii ale membrilor grupului, surprinzând în interiorul acestora 23 de imigranți români, care au fost arestați.

Membrii rețelei se împărțeau în grupuri de câte patru-cinci persoane și se deplasau la bordul unor vehicule în diverse provincii, pentru a comite furturile. Poliția a descoperit la domiciliile infractorilor o mare cantitate de material furat, printre care televizoare cu plasmă, calculatoare, telefoane mobile, parfumuri de marcă, bijuterii și sume de bani.