Președintele CNCD, invitat special vineri seară la Gândul LIVE – VIDEO

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 08 05. 2019, 23:13

This browser does not support the video element.

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a fost invitatul special al ediției de vineri seară a Gândul LIVE. Alături de el s-au aflat în platou,  jurnaliștii gândul Diana Marcu și Clarice Dinu.

Președintele CNCD a dezbătut un subiect delicat, mai exact sterilizarea femeilor de etnie romă. Recent, pe blogul unei grupări ai căror membri se recomandă Naționaliștii Autonomi a fost postat un mesaj conform căruia se oferea „o recompensă de 300 de lei fiecărei femei țigănci, din zona Banatului, ce poate prezenta un act medical care să dovedească că s-a supus voluntar unei operații de sterilizare în anul 2013”.

În același anunț se dădeau asigurări conform cărora „oferta este cât se poate de serioasă”, iar persoanelor interesate de aceasta li se sugera să îi contacteze prin e-mail pe Naționaliștii Autonomi.

„Dacă nu-și pot educa progeniturile pentru a nu mai fi o povară a societății românești, noi le oferim GARANTAT 300 de lei pentru operația de sterilizare voluntară efectuată în anul 2013”, continua mesajul postat.

Asztalos a anunțat în cursul zilei de joi că institituția pe care o conduce va face tot ce îi stă în putință pentru a identifica persoanele care au publicat acest anunuț. El a explicat, de asemenea, că acestea vor fi amendate de către CNCD pentru mesaj cu o sumă de până la 8.000 de lei.

Tot în ediția din această seară a Gândul LIVE va fi dezbătut și incidentul care a avut loc în cursul dimineții la Piatra Neamț, mai exact atentatul cu bombă împotriva unui membru al unui clan interlop.