Președintele georgian: O eroare umană nu ar trebui să fie fatală în sport

Publicat: 16 02. 2012, 10:09
Actualizat: 02 03. 2012, 08:20
Președintele georgian Mihail Saakașvili, prezent la Vancouver pentru Jocurile Olimpice, a declarat că în sport o eroare umană nu ar trebui să fie fatală, cum a fost cazul sportivului Nodar Kumaritashvili, care a decedat vineri.

Președintele georgian Mihail Saakașvili, prezent la Vancouverpentru Jocurile Olimpice, a declarat că în sport o eroare umană nuar trebui să fie fatală, cum a fost cazul sportivului NodarKumaritashvili, care a decedat vineri.

„Anchetatorii spun că ceea ce s-a întâmplat a fost cauzat de oeroare umană. Nu sunt un expert, dar cred că nicio eroare în sportnu ar trebui să ducă la moarte. O eroare nu trebuie să fie fatală.Trebuie ca sportivii și antrenorii să fie ascultați. Echilibrul sepoate pierde, din cauza unei greșeli, dar este nevoie de mai multebariere de securitate pentru a evita ceea ce este mai rău, a spusSaakașvili, într-o conferință de presă.

Președintele Georgiei a precizat că Nodar Kumaritashvili, desprecare au existat suspiciuni în privința nivelului de experiență,provenea dintr-o familie cu tradiție în probele de sanie. Tatălsportivului a practicat acest sport, iar unchiul său a fostantrenor în Franța.

Citește mai mult despre declarațiilepreședintelui georgian despre decesul lui NodarKumaritashvili pe www.mediafax.ro