Prima reacție a patronului „Brădet” după anunțul Institutului Cantacuzino: Am stat cu un cuțit deasupra capului în toată perioada

Publicat: 09 03. 2016, 15:52
Actualizat: 09 03. 2016, 16:20

„E cea mai bună veste pe care am primit-o de când m-am născut. Am văzut negru pe alb că nu sunt vinovat de moartea copiilor. Deși știam că nu puteam fi vinovați, am stat cu un cuțit deasupra capului în toată perioada acesta. Nimic nu e întâmplător. În timpul ăsta, am lansat ideea unei noi companii, cea mai mare de pe piață, unde calitatea produsului să primeze, iar clientul să fie mulțumit și de un preț bun. E prea mare bucuria să mă gândesc acum să dau în judecată pe cineva. Nu mă gîndesc la răutăți”, a declarat, pentru MEDIAFAX, patronul „Lactate Brădet”, Marius Badea.

Institutul Cantacuzino a anunțat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeș, Sibiu și Bacău, îmbolnăviți cu E.Coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienți, din brânza de la Brădet și din carnea de pui nu sunt identice.

Institutul Cantacuzino anunță că au fost prelevate trei tulpini umane, obținute de la trei copii din Argeș, Sibiu și Bacău, diagnosticați cu infecție cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat șase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) și din carne de pui (patru tulpini).

„Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând așteptările întrucât nu erau indicații de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) și diferite de cele din brânză și carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Rezultatele vor fi transmise specialiștilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigația epidemiologică.

Potrivit raportului, „rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E.Coli O26 izolate de la pacienți cu cele izolate de IISPV din brânză și carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice”.